Corona nieuws

Op deze pagina vindt u de belangrijkste informatie rondom corona op dit moment.

Actuele berichten

Ouderbrief 16 november 2021


Samen veilig naar school, zo doen we dat:

 • Blijf thuis bij klachten, ook als je gevaccineerd bent en maak een testafspraak bij de GGD. Je komt weer naar school als je een negatieve testuitslag hebt. Stel de mentor ook op de hoogte.
 • Volwassen houden 1,5 meter afstand tot elkaar en leerlingen.
 • Was je handen regelmatig en gebruik de desinfectiespray/gel in het lokaal.
 • Nies/hoest in je elleboog.
 • Heeft een huisgenoot corona? Ga in quarantaine als je niet gevaccineerd bent of recent genezen. Bij twijfel: bel de GGD.
 • Doe 2x per week een zelftest als je niet gevaccineerd of recent genezen bent.
 • Bij een besmetting in de klas, ontvangen ouders en leerlingen bericht hoe hiermee om te gaan.

Zelftesten

Je kunt op school nog altijd twee zelftesten per week krijgen. De overheid vraagt om preventief te blijven testen als je niet gevaccineerd bent en als je niet recent genezen bent van Covid-19. Uit onderzoek van het UMC Utrecht blijkt dat dit helpt tegen de verspreiding van het virus op school.

 • Is de uitslag van de zelftest negatief, dan kan uw kind gewoon naar school.
 • Is de uitslag van de zelftest positief, dan blijft uw kind thuis en maakt u voor uw kind een afspraak bij de GGD voor een professionele coronatest. Als deze GGD-test negatief is, kan uw kind gewoon weer naar school. Als deze GGD-test ook positief is, volgen uw kind en uw gezin de maatregelen op die dan gelden (thuis in isolatie en quarantaine).

Je hoeft geen zelftest te doen als je:

 • 14 dagen of langer geleden je 2e prik hebt ontvangen van BioNTech/Pfizer, Moderna of AstraZeneca; of
 • 14 dagen of langer geleden 1 prik hebt ontvangen van 1 van deze vaccins en corona heeft gehad; of
 • 28 dagen of langer geleden je Janssen-vaccinatie hebt ontvangen; of
 • minder dan 6 maanden geleden corona heeft gehad.

Belangrijk om te zeggen: vaccineren is nooit verplicht. Ook hoef je de school niet te vertellen of je wel of niet gevaccineerd bent; we vragen er ook niet naar.

We realiseren dat maatregelen jullie in verlegenheid kunnen brengen. Misschien wil je hier met ons over praten. Stuur dan een mail naar naar corona@nuovo.eu en nemen we contact op.

Op de website van het RIVM vindt u een korte video met informatie over thuisquarantaine. Of u leest er meer over op: rijksoverheid: quarantaine-gezinnen-met-kinderen.

Bezoek aan school

Afspraken met medewerkers gebeuren de komende weken zoveel mogelijk digitaal. Indien u heeft afgesproken om de school te bezoeken, gelden de volgende maatregelen:

 • Blijf thuis bij klachten.
 • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar.
 • Draag een  mondkapje wanneer u zich door het gebouw begeeft.
 • Was en desinfecteer regelmatig de handen en nies/hoest in de elleboog.

Meer informatie over ons beleid

Informatie Nuovo Scholengroep


Websites met uitleg over corona in makkelijke taal

Rijksoverheid

Informatiebrieven Pharos in verschillende talen


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Als er iets verandert, ontvangt u van ons een e-mail of per sms een link naar het bericht op onze website. Hiervoor hebben wij uw e-mailadres en telefoonnummer nodig.

Heeft u uw telefoonnummer of e-mail nog niet aan ons doorgegeven?
Of is er iets veranderd?
Bel 030 - 263 46 34 of mail naar administratie@ithaka-isk.nl.


Voor ouders, door ouders

Ook oudergroep It's My Child is en blijft in deze tijd actief. Meer informatie vindt u op itsmychild.nlZorgen, vragen of ervaringen delen in deze tijd

Verschillende organisaties bieden leerlingen en ouders hulp aan in deze tijd.

It's My Child op Ithaka
Voor ouders, door ouders. Heeft u als ouder vragen of zorgen in het begeleiden van uw kind? De ouders van It's My Child op Ithaka bieden een luisterend oor en geven u de ruimte om antwoorden op uw vragen te vinden. Meer info op www.itsmychild.nl

Grow It! app helpt jongeren in deze lastige tijd
De coronacrisis is een vreemde tijd. Het leven van jongeren is totaal veranderd. Ze hebben online les en ze kunnen niet sporten, chillen of uitgaan. Ze missen hun vrijheid en gaan tegen de regels in, of ze trekken zich terug en doen bijna niets meer. De Growit! app is speciaal voor jongeren (12-25 jaar oud) ontwikkeld om ze te helpen omgaan met verveling, eenzaamheid en vervelende gevoelens. Via www.growitapp.nl/corona/ kan je de app downloaden.

Anoniem je hart luchten in de chat
Er zijn onderwerpen waar je als jongere liever niet met je vrienden of ouders over praat. Of misschien zijn zij er niet altijd om te luisteren. In coronatijd kom je ook nog eens minder mensen tegen om mee te praten. Wat het ook is, je kunt nu ook je verhaal of vraag kwijt in de gloednieuwe chat van Jongerenwerk Utrecht (JoU). De chat is beschikbaar via chat.jou030.nl op werkdagen van 15.00 tot 20.00 uur en op zondag van 18.00 tot 20.00 uur.