Corona nieuws

Op deze pagina leest u welke coronamaatregelen nu op school gelden.


Samen veilig naar school, zo doen we dat:

  • Heb je klachten? Dan doe je een zelftest.
    • Als de zelftest positief is, blijf je thuis en maak je een testafspraak bij de GGD. Informeer ook je mentor.
    • Als de zelftest negatief is, mag je naar school, maar je doet dagelijks een zelftest, totdat de klachten verdwenen zijn.
  • Heeft een huisgenoot of nauw contact corona? En heb je zelf geen klachten? Dan kan je na een negatieve zelftest gewoon naar school.

Meer informatie over ons beleid

Informatie Nuovo Scholengroep


Websites met uitleg over corona in makkelijke taal

Rijksoverheid

Informatiebrieven Pharos in verschillende talen


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Als er iets verandert, ontvangt u van ons een e-mail of per sms een link naar het bericht op onze website. Hiervoor hebben wij uw e-mailadres en telefoonnummer nodig.

Heeft u uw telefoonnummer of e-mail nog niet aan ons doorgegeven?
Of is er iets veranderd?
Bel 030 - 263 46 34 of mail naar administratie@ithaka-isk.nl.


Voor ouders, door ouders

Ook oudergroep It's My Child is en blijft in deze tijd actief. Meer informatie vindt u op itsmychild.nlZorgen, vragen of ervaringen delen in deze tijd

Verschillende organisaties bieden leerlingen en ouders hulp aan in deze tijd.

It's My Child op Ithaka
Voor ouders, door ouders. Heeft u als ouder vragen of zorgen in het begeleiden van uw kind? De ouders van It's My Child op Ithaka bieden een luisterend oor en geven u de ruimte om antwoorden op uw vragen te vinden. Meer info op www.itsmychild.nl

Grow It! app helpt jongeren in deze lastige tijd
De coronacrisis is een vreemde tijd. Het leven van jongeren is totaal veranderd. Ze hebben online les en ze kunnen niet sporten, chillen of uitgaan. Ze missen hun vrijheid en gaan tegen de regels in, of ze trekken zich terug en doen bijna niets meer. De Growit! app is speciaal voor jongeren (12-25 jaar oud) ontwikkeld om ze te helpen omgaan met verveling, eenzaamheid en vervelende gevoelens. Via www.growitapp.nl/corona/ kan je de app downloaden.

Anoniem je hart luchten in de chat
Er zijn onderwerpen waar je als jongere liever niet met je vrienden of ouders over praat. Of misschien zijn zij er niet altijd om te luisteren. In coronatijd kom je ook nog eens minder mensen tegen om mee te praten. Wat het ook is, je kunt nu ook je verhaal of vraag kwijt in de gloednieuwe chat van Jongerenwerk Utrecht (JoU). De chat is beschikbaar via chat.jou030.nl op werkdagen van 15.00 tot 20.00 uur en op zondag van 18.00 tot 20.00 uur.