Aanscherping coronamaatregelen update Corona 16/10

Afgelopen dinsdagavond heeft premier Rutte een verscherping van de coronamaatregelen afgekondigd. Gelukkig kunnen de scholen in het voortgezet onderwijs open blijven.

De komende vier weken geldt in Nederland een gedeeltelijke lockdown. We gaan samen ons gedrag veranderen om het virus te bestrijden. We beperken onze contacten. NUOVO doet alles om het onderwijs aan onze leerlingen door te laten gaan. De NUOVO scholen werken daarbij intensief samen.

Mondkapje verplicht

Belangrijk nieuws uit de persconferentie: er komt een mondkapje-plicht.Dit geldt ook voor scholen.Al onze medewerkers en leerlingen moeten een mondkapje dragen als ze zich bewegen in het schoolgebouw. Dus bij het binnenkomen en weggaan, tijdens wisselingen van lokaal, naar de kantine, enzovoorts.

Het voelt raar en ongemakkelijk, zo’n masker. We hebben inmiddels al even kunnen wennen aan het dragen van een mondkapje in de school. Maar vanaf maandag 26 oktober is het mondkapje verplicht. Deze nieuwe maatregel voeren we in op alle NUOVO scholen. Dit is afgesproken met onze gemeenschappelijke medezeggenschapsraad.

Het dragen van mondkapjes komt niet in plaats van de basisregels. We blijven dus afstand te houden, handen ontsmetten, in de ellenboog hoesten. En we blijven thuis bij klachten en laten ons dan testen.

Leerlingen moeten hun eigen mondkapje mee naar school nemen en opzetten als ze de school binnenkomen. Tijdens de les mag het mondkapje af.

Besmettingen melden

De school wil graag weten als leerlingen of hun huisgenoten besmet zijn. Zodat we maatregelen kunnen nemen. Als tijdens de herfstvakantie in uw gezin een leerling of huisgenoot besmet raakt met corona, meld dat dan aan de mentor van uw kind.

Vakantiebestemming

We herhalen onze dringende oproep om in de komende herfstvakantie rode en oranje gebieden te mijden. Als u daar toch naar toe gaat, moet je na terugkomst 10 dagen in quarantaine. Je mag dan niet naar school.

Verder sluiten we ons aan bij de dringende oproep van de regering om in de komende herfstvakantie het aantal vervoersbewegingen zoveel mogelijk te beperken en drukte te mijden. En om drukte en grote groepen te vermijden.

Coronanieuws online

De nieuwste berichten over COVID19 en bijbehorende maatregelen staan steeds op de centrale website van NUOVO, zienuovo.eu/corona.

Ondanks alle onzekerheid rondom corona wensen we jullie een fijne vakantie. Blijf gezond!

Ook interessant

De vakantie is begonnen! We wensen iedereen een fijne zomer! Mocht je meedoen aan de zomerschool van It’s my Child, Vinea en/of Jinc, dan wensen wij je veel plezier. Vrijdag 3 september zal de eerste schooldag zijn.

Lees verder

De zomervakantie komt eraan, uw kind is dan een paar weken vrij. Iets leuks doen in deze vrije weken? Wij organiseren, in samenwerking met Vinea, ook dit jaar weer een Zomerschool voor onze leerlingen met allerlei leuke activiteiten!

Lees verder

Het kabinet heeft besloten dat de anderhalve-meter-regel in het voortgezet onderwijs vanaf 7 juni wordt losgelaten en de scholen weer open kunnen. Ouders hebben 27 mei een bericht (per mail of sms) ontvangen hoe we dit gaan doen.

Lees verder

In de persconferentie van afgelopen dinsdagavond zei premier Rutte dat onze school vanaf 1 maart weer meer fysieke lessen mag gaan verzorgen. We kunnen al onze leerlingen na deze voorjaarsvakantie weer twee keer per week naar school laten komen. Maar het onderwijs op afstand blijft ook doorgaan.

Lees verder