Toch online thuisonderwijs vanaf 4 januari

Ondanks ons eerdere bericht op 15 december, is nu besloten dat ook Ithaka tijdens de lockdown dicht is. Waarom en wat dit voor onze leerlingen betekent, leest u hier.

De regering is vanaf het begin van de lockdown niet erg duidelijk geweest of Ithaka nu wel of niet dicht moest gaan. Eerst wel, dan weer niet en nu misschien toch wel weer. Maar dan gedeeltelijk.

Het bestuur van de NUOVO scholen heeft daarom besloten, dat Ithaka vanaf maandag 4 januari tot 17 januari dicht gaat. Alleen voor leerlingen die echt niet zo lang thuis kunnen zijn - en dan moet het wel echt nodig zijn – wordt een aangepast programma op school gemaakt.

Waarom nu toch dicht?

Van de leerlingen van Ithaka wordt verwacht dat zij – net als andere leerlingen in Nederland – helpen het coronavirus te bestrijden. Het helpt, als je maar met weinig mensen in contact komt. Dus niet in de bus of in de trein zit. En niet bij andere leerlingen en docenten in de buurt bent. Niet leuk, wel nodig.

Wat betekent dit voor de Ithaka leerlingen?

Maandag 4 januari is de school gesloten voor alle leerlingen.

Zij krijgen op die dag van hun mentor te horen hoe hun rooster er de komende weken uitziet. Voor de meeste leerlingen is dat een rooster met lessen online. We blijven wel praktijklessen geven op school voor twee groepen. En ook de groep van leerlingen die in december is begonnen, krijgt nog les op school. Verder zal je het bericht van je mentor moeten afwachten.

Thuistasje

Sommige leerlingen hebben een tasje mee naar huis genomen met schoolspullen. Dat gaan we gebruiken, zo lang je thuis onderwijs krijgt. Als je nog niet zo’n tasje hebt, hoor je van je mentor of je er nog een krijgt. En wanneer je dat kan halen. Maar in ieder geval niet op maandag 4 januari.

Wanneer u vragen hebt, kunt u/kan je contact opnemen met een van de mentoren of mailen naar info@ithaka-isk.nl.

Laten we hopen dat de lockdown niet langer dan twee weken duurt en dat we elkaar dan weer kunnen zien.

Ook interessant

De vakantie is begonnen! We wensen iedereen een fijne zomer! Mocht je meedoen aan de zomerschool van It’s my Child, Vinea en/of Jinc, dan wensen wij je veel plezier. Vrijdag 3 september zal de eerste schooldag zijn.

Lees verder

De zomervakantie komt eraan, uw kind is dan een paar weken vrij. Iets leuks doen in deze vrije weken? Wij organiseren, in samenwerking met Vinea, ook dit jaar weer een Zomerschool voor onze leerlingen met allerlei leuke activiteiten!

Lees verder

Het kabinet heeft besloten dat de anderhalve-meter-regel in het voortgezet onderwijs vanaf 7 juni wordt losgelaten en de scholen weer open kunnen. Ouders hebben 27 mei een bericht (per mail of sms) ontvangen hoe we dit gaan doen.

Lees verder

In de persconferentie van afgelopen dinsdagavond zei premier Rutte dat onze school vanaf 1 maart weer meer fysieke lessen mag gaan verzorgen. We kunnen al onze leerlingen na deze voorjaarsvakantie weer twee keer per week naar school laten komen. Maar het onderwijs op afstand blijft ook doorgaan.

Lees verder