Update coronavirus 15/3 : sluiting t/m 6 april

Het kabinet heeft besloten dat alle scholen nu hun deuren sluiten. Ook Ithaka gaat dicht. In dit bericht leest u wat dit betekent voor leerlingen. Ouders, verzorgers en leerlingen ontvangen ook per mail en app bericht.

Update 16/3 - 12:50 : We willen onze leerlingen waar mogelijk helpen om gezond te blijven én zich verder te ontwikkelen. Daarom organiseren we het onderwijs nu als volgt:

1) Dinsdagmiddag 17 maart kunnen leerlingen tot 16.00 uur hun laptop en andere (school)spullen uit hun kluisje halen. Belangrijk: doe dit alleen als je gezond bent.
Eventueel ontvangen leerlingen bericht van een docent dat er ook lesmateriaal klaar ligt om mee te nemen.

2) Vanaf woensdag 18 maart krijgen leerlingen les op afstand. Leerlingen ontvangen nog informatie hoe dit werkt.

3) Zolang de school gesloten moet blijven, kunnen nieuwe leerlingen zich niet aanmelden. Ook de intake is gesloten.

15/3: Vandaag is door de regering bekendgemaakt dat alle scholen in Nederland vanaf morgen sluiten t/m 6 april, om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor onze school.

Alle scholen van NUOVO Scholengroep, dus ook Ithaka, zijn vanaf morgenochtend tot en met maandag 6 april gesloten; onze school dus ook. We realiseren ons daarbij terdege dat het sluiten van scholen een enorme impact heeft. Nu onze schoolgebouwen zijn gesloten, werken we hard aan continuering van het onderwijs op afstand. We gaan onze leerlingen via digitale middelen en/of huiswerkopdrachten zoveel mogelijk thuis laten werken. Dat wordt even omschakelen, maar we hebben inmiddels diverse technische middelen om ons onderwijs (gedeeltelijk) online te laten plaatsvinden.

Hoe we dat precies gaan doen, laten we uw zoon of dochter per mail of app weten.

Alle leerlingen blijven dus thuis, in ieder geval de komende drie weken.

Kinderen van ouders die werken in specifieke sectoren, kunnen een beroep doen op ondersteuning bij de opvang. Wij onderzoeken momenteel de exacte invulling daarvan. Komt u in aanmerking voor deze regeling, neem dan rechtstreeks contact op met de schoolleiding: dbrouwer@ithaka-isk.nl

De komende dagen volgen verdere updates over de schoolsluiting en het afstandsonderwijs. We zullen deze via mail en onze schoolsite communiceren. Specifieke vragen zijn altijd welkom bij de schoolleiding, mail daarvoor rechtstreeks met de directeur.

Ook interessant

Kareem (12 jaar) en Raidan (14 jaar) uit Jemen zijn twee broers en zitten sinds een half jaar op Ithaka. De twee jongens hebben het filmpje gemaakt voor de challenge van de week van hun V-klas: maak een filmpje met een work-out op muziek (min 30 sec).

Lees verder

Gistermiddag zijn er door minister-president Rutte namens de regering drastische maatregelen ingesteld om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. De scholen blijven vooralsnog open, maar we krijgen toch op diverse manieren met deze maatregelen te maken.

Lees verder

Onlangs hebben wij u geïnformeerd over de situatie rond het coronavirus. Nu bij meerdere personen in de regio Utrecht een infectie met dit virus is vastgesteld, informeren wij u hiermee aanvullend.

Lees verder