Versoepelingen per 25 januari 2022

Datum: 25 januari 2022

Beste leerling en ouder(s)/verzorger(s),

Vanavond heeft het kabinet besloten om vanaf morgen de regels voor quarantaine te veranderen.

Leerlingen zonder klachten hoeven niet meer in quarantaine als zij in contact zijn geweest met iemand die positief getest is op het coronavirus. Dat betekent dat morgen alle leerlingen die in quarantaine zitten weer op school welkom zijn. Wel moeten deze leerlingen thuis eerst een zelftest doen.

Leerlingen die in isolatie zitten vanwege een positieve (zelf)test moeten wel thuisblijven.

Voor leerlingen die in de komende tijd verkouden zijn of andere coronaklachten hebben, blijft het advies een zelftest te doen. Als de zelftest positief is, blijven zij thuis en maken een afspraak bij de GGD. Met een negatieve zelftest mag je naar school, maar je doet dagelijks een zelftest, totdat de klachten verdwenen zijn.

Wij houden op de scholen de besmettingen in de gaten. Bij een uitbraak zal in overleg met de GGD bekeken worden welke aanvullende maatregelen nodig zijn. Het vragen aan iedereen om nog steeds twee keer per week een zelftest te doen!

Omdat de nieuwe maatregelen morgen al beginnen, mogen de meeste leerlingen dus ook weer naar school komen als ze zich aan bovenstaande afspraken houden. Overleg met de mentoren wat voor jou goed is om te doen.

Als we ons goed aan de maatregelen blijven houden dan is de kans op besmettingen het kleinst en kunnen we de school zo gezond en veilig mogelijk houden. Ik hoop heel erg dat jullie ons-, en elkaar daarbij helpen!

Met vriendelijke groet,
mede namens het college van bestuur van NUOVO Scholen,

Gerben Houwer