Aanmelden

Nieuwe leerlingen kunnen zich het hele jaar door aanmelden bij Ithaka. Wij werken alleen op afspraak. Hieronder vindt u informatie over hoe u uw kind aanmeldt.

27 maart 2023 - Agenda intake zit vol
Er zijn de afgelopen maanden erg veel kinderen naar onze regio verhuisd. De intake zit op dit moment vol. Er is tot de zomervakantie helaas geen plek om leerlingen voor intake aan te melden.

Houd u de website en intakeagenda in de gaten. Soms meldt iemand zich af en komt er een plekje vrij. Ook gaat over een tijdje de agenda voor intake na de zomervakantie open.

Aanmelden reguliere ISK-klassen

De intake voor de reguliere ISK-klassen vinden wekelijks plaats op maandag en woensdag. U maakt  een afspraak via de afsprakenplanner voor de intake.
Meer informatie over de intake, vindt u onder de foto op deze pagina.

Aanmelden Oekraïense leerlingen

De intake van Oekraïense leerlingen vindt plaats op donderdagen. U maakt een afspraak voor deze intake via de Shkola afsprakenplanner.

Application of Ukrainian students

The intake for Ukrainian students takes place on Thursdays. You can make an appointment via the Shkola planner.

Read this page in another language with Google Translate

Wanneer vinden inschrijving en intake plaats?

Wilt u zich aanmelden voor een intake en testmoment voor het schooljaar 2022-2023, maak dan gebruik van de afsprakenplanner. Tijdens vakanties is de school gesloten en vindt er ook geen inschrijving en intake plaats.

Let op: we werken alleen op afspraak!

Procedure

1) U gaat naar de afsprakenplanner en volgt de stappen om een afspraak in te plannen. Heeft u geen mailadres? Bel dan onze receptie (030-2634634) en laat uw telefoonnummer en naam achter. Wij bellen u terug voor een afspraak.

2) De intake werkt met tijdsloten op de maandagmiddag, in de afsprakenplanner ziet u welke momenten nog beschikbaar zijn. Uw kind of pupil wordt getest voor rekenen en lezen/schrijven en er vindt een inschrijfgesprek plaats. Dit duurt 60 minuten.

U wordt opgehaald buiten het hek van de school op het doorgegeven tijdstip. Vanwege corona mag er maximaal één volwassene naast de leerling mee de school in. Indien u geen Nederlands of Engels spreekt, kunt u tijdens het gesprek een tolk bellen. Wij houden 1,5 meter afstand. Bent u te laat, dan moet u per mail of telefonisch een nieuwe afspraak maken.

3) U krijgt na het inschrijven op school een nieuwe datum en tijdstip mee om intelligentietesten af te nemen. Deze testen duren ongeveer 2,5 uur. De leerling wordt opgehaald buiten het hek op het doorgegeven tijdstip. Er mogen geen begeleiders/ouders mee de school in.

Hiermee kijken we na hoeveel tijd de leerling naar onze verwachting kan doorstromen naar een vervolgschool. En welke vervolgschool hebben we dan op het oog en welk leerjaar.


Wat is er nodig voor de inschrijving?

 • De leerling is tussen de 12 en 18 jaar oud. Ithaka neemt geen 18+ leerlingen aan. Neem indien mogelijk de volgende papieren mee:

  • Verblijfsvergunning
  • Identiteitskaart of paspoort van de leerling en van de ouders (indien mogelijk)
  • COA-registratieformulier
  • Pasje van de zorgverzekeraar
  • Voorblad van het IND-formulier
  • Naam en telefoonnummer van de huisarts
  • BSN d.m.v. een schriftelijk bewijs met officiële status
  • Rapporten of certificaten van vorige scholen
  • Inentingsboekje
 • Specifiek voor basisschoolleerlingen vragen wij daarnaast het volgende:
  • reden van aanmelding
  • recent rapport
  • dossier leerlingvolgsysteem
  • contactgegevens mentor/IB-er

Plaatsing

Na de intake bepaalt de plaatsingscommissie in welke klas de leerling komt. De leerling en/of ouders/verzorgers krijgen van die beslissing een brief.

Afhankelijk van het moment van inschrijving wordt de leerling tussen 2 en 7 weken geplaatst. Leerlingen die zich na half mei aanmelden worden soms niet direct meer geplaatst. Ze moeten dan wachten tot na de grote schoolvakantie.


Hoe lang blijven leerlingen op de ISK?

De duur van het verblijf op de ISK kan variëren van 0,5 tot 3 jaar.

Heeft een leerling een goede vooropleiding en spreekt hij/zij al wat Nederlands?

Dan kan de leerling soms binnen een half jaar naar een andere school

Is een leerling nog nooit naar school gegaan? Dan doet hij er vaak 3 jaar of langer over.


Meer informatie

Bel 030-2634634 of mail naar intake@ithaka-isk.nl 
Contactpersonen: Cécile Ogink, Joska Ottjes, Maud Dijkema, Rob Singelenberg en Kirsten Velzeboer

Voor Oekraïense leerlingen / For Ukrainian students:
Please call  +31 6 43 44 70 38 or send an e-mail to shkola@ithaka-isk.nl.