Leerlingen Ithaka een belangrijke rol in sollicitatiegesprekken

Kom je solliciteren bij Ithaka? Dan is de kans groot dat je ook een gesprek hebt met een sollicitatiecommissie van leerlingen.

De leerlingencommissie op Ithaka bestaat uit 6 leerlingen en ze hebben een serieuze taak: ze adviseren de schoolleiding in de benoeming van de kandidaat. Obieda is één van de leerlingen in de sollicitatiecommissie. “Het is een schoolcommissie en we doen een gesprek met de mensen die bij Ithaka willen solliciteren. We stellen vragen en kijken of ze bij onze school passen of niet. Ook zeggen we wat we precies op school doen en hoe de sfeer is in de lessen.”

De leerlingen vinden het leuk om te doen. Ze hebben een serieuze rol en ondertussen draagt het bij aan hun eigen ontwikkeling. “We doen dit om zelf een nieuwe ervaring te hebben en ook voor onze toekomst, want nu weten we wat we moeten zeggen als we zelf moeten solliciteren. Ik vind het leuk om te doen, want ik zie in iedere gesprek verschillende meningen en persoonlijkheden. Je moet ook verschillende vragen stellen om met de andere persoonlijkheden te passen dus het blijven niet dezelfde vragen. Volgens mij kan ik profiteren van deze ervaring voor mijn toekomst”, aldus Obiedah.

Kortom, voor Ithaka heeft het meerwaarde én voor onze leerlingen. “Eigenlijk heel logisch: wie kunnen er nu het beste aanvoelen of een volwassene les kan geven aan een jongere? Die vraag stellen we ook vaak: zou jij les willen hebben van deze docent? Of, zou jij deze persoon als jouw mentor willen hebben? Met de leerlingen is afgesproken dat iedereen eerlijk zegt of een kandidaat geschikt is. En als we het dan niet eens zijn, dan wordt het interessant. We voeren dan een gesprek over goede docenten, over contact maken, over luisteren en over leren. Ik vind dat de leerlingen geweldig werk voor ons doen. Ik hoop natuurlijk ook dat deze ervaring hen ook helpt om zelf goede gesprekken te voeren in de toekomst!”, aldus Gerben Houwer, waarnemend directeur van Ithaka.

Ook interessant

Wow, wat hebben de leerlingen van de fotoclub veel geleerd! Een tentoonstelling van hun foto's is te vinden op de La Bohèmedreef. In de video een korte impressie.

Lees verder

Als je op Ithaka komt, wie kom je dan zoal tegen? In deze serie maak je kennis met een aantal van ons. Deze keer stelt Lars zich aan je voor. Hij is sinds januari onze coördinator clubs. Wat dat is? Hij vertelt je er graag meer over.

Lees verder