Maak kennis met... onze coördinator clubs

Als je op Ithaka komt, wie kom je dan zoal tegen? In deze serie maak je kennis met een aantal van ons. Deze keer stelt Lars zich aan je voor. Hij is sinds januari onze coördinator clubs. Wat dat is? Hij vertelt je er graag meer over.

Ik ben Lars en werk sinds januari op Ithaka. Op Ithaka heb ik twee verschillende functies. Aan de ene kant werk ik als onderwijsassistent waarin ik word opgeleid tot NT2 docent. Aan de andere kant werk ik als coördinator voor het oprichten van clubs.

Wat houdt dat nou precies in: coördinator van clubs?

Sinds januari kunnen leerlingen, docenten én ouders van leerlingen een club starten op school. Denk bijvoorbeeld aan een voetbalclub, een dansclub, een fotoclub, een gitaarclub en nog veel meer.

Op dit moment zijn er al diverse clubjes te vinden op school. Zo hebben we een gitaarclub, een keyboardclub en een schilderclub. Daarnaast wordt er op dit moment door verschillende leerlingen hard gewerkt aan verschillende clubs zoals een zangclub, een houtclub en een filmclub.

Het is een enorme eer om dit allemaal te mogen coördineren en samen met de leerlingen dit soort toffe activiteiten op poten te mogen zetten. Het is een manier waarop leerlingen zich buiten school kunnen ontwikkelen op een vlak dat hen persoonlijk interesseert. Daarbij zijn ze ook nog eens zelf de baas van de club (met bijbehorende verantwoordelijkheden) en dat is enorm leerzaam!

Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis uit de muziek, event en reclamewereld ook op Ithaka te gebruiken. In mijn vrije tijd maak ik zelf nog steeds veel muziek, sport ik veel, wandel ik ontzettend graag (liefste in de bergen) en maak ik graag foto’s met mijn analoge camera.

Je kunt begrijpen dat ik dit werk geweldig vind:  alles wat ik leuk vind in mijn vrije tijd kan ik in mijn werk op Ithaka gebruiken.

Heb jij leuke ideeën voor het opzetten van een club? Stuur mij een e-mail:  lmuselaers@ithaka-isk.nl.

Ook interessant

Op Ithaka ontdekken veel leerlingen voor het eerst de Nederlandse taal en het onderwijs in ons land. Ter voorbereiding op de overstap naar een Nederlandstalige school organiseren wij voor onze leerlingen die na de zomer Ithaka verlaten, ieder jaar in april een zogenoemde stage.

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder