Maak kennis met....onze directeur

Als je op Ithaka komt, wie kom je dan zoal tegen? In deze serie maak je kennis met een aantal van ons. We trappen af met Gerben Houwer. Gerben werkt al een paar jaar op Ithaka en is sinds dit schooljaar waarnemend directeur.

“Wij begeleiden jonge mensen op hun pad naar een volwassen bestaan”.
Dat is de eerste zin van onze missie. Dat is de reden waarvoor ik elke dag met erg veel plezier naar mijn werk kom.

Sinds 1 augustus ben ik de nieuwe directeur van Ithaka. Omdat ik hier al veel langer werk, en de meeste mensen goed ken, voelt het soms al heel erg vertrouwd terwijl ik nog dagelijks heel veel nieuwe dingen moet leren om de school goed te kunnen leiden.

En dat maakt mijn werk zo mooi: ook ik mag elke dag nieuwe dingen leren. Eigenlijk vind ik dat mijn werk: er voor zorgen dat iedereen op Ithaka (leerlingen, docenten en ouders) elke dag de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Daar hoort natuurlijk ook bij dat je leert verantwoordelijkheid te nemen. Dat is voor iedereen een ander pad, maar uiteindelijk gun ik het iedereen om iemand te zijn die zelf richting geeft aan zijn of haar eigen leven.

Dat dit nog best moeilijk kan zijn: dat weten we allemaal. Daar moeten we niet bang voor zijn. Laten we er in ieder geval altijd voor zorgen dat we het samen doen.

Je mag natuurlijk altijd even langskomen, al is dat nu vaak online, om kennis te maken! Ik hoor graag hoe het met je gaat en vertel natuurlijk graag over de school en onze missie, maar ook over mijn eigen hobby’s en interesses.

Gerben Houwer

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Tot en met het schooljaar 2020/2021 verzorgde Iddink de levering van schoolboeken binnen de NUOVO Scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder