Nieuwe schoolbibliotheek op de Daltonlaan

Op 21 mei hebben we onze schoolbibliotheek op de Daltonlaan feestelijk geopend: een plek waar kennis, verbeelding en nieuwsgierigheid samenkomen.

Onze bibliotheek is meer dan alleen een verzameling boeken.

Het is een plek van rust, een plek waar leerlingen kunnen zich onderdompelen in verhalen, en waar ze hun verbeelding de vrije loop kunnen laten.
Het is een plek die uitnodigt tot nieuwsgierigheid en creativiteit, waar iedereen zijn eigen reis kan beginnen vanuit Ithaka naar onbekende werelden!

Deze bibliotheek zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inzet en steun van velen. Zo hebben de leerlingen geholpen met het inrichten van de bibliotheekruimte, hebben ze een naam bedacht en het naambord geschilderd en zelfs de kasten in elkaar gezet.

Over de naam ‘Minions bibliotheek’ gesproken:

Laten we, net als de minions-wezens die altijd samenwerken en elkaar steunen om hun doel te bereiken, elkaar enthousiasmeren en samen optreden voor de leesvoordering van alle leerlingen op Ithaka.

Aan onze leerlingen, deze bibliotheek is van jullie!!

Wij moedigen jullie aan om er gebruik van te maken, om nieuwe boeken te verkennen, om te leren en te groeien.

Laat het een plek zijn waar jullie elke dag iets nieuws ontdekken, waar jullie dromen kunnen najagen en waar jullie je liefde voor lezen kunnen verdiepen.

Laten we deze ruimte koesteren en benutten als een bron van inspiratie en kennis.

Ook interessant

Op Ithaka ontdekken veel leerlingen voor het eerst de Nederlandse taal en het onderwijs in ons land. Ter voorbereiding op de overstap naar een Nederlandstalige school organiseren wij voor onze leerlingen die na de zomer Ithaka verlaten, ieder jaar in april een zogenoemde stage.

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder