Onze missie in de taal van de leerling

Op Ithaka hebben we sinds een aantal jaar een pedagogische missie. We waren benieuwd hoe leerlingen de missie zien en ervaren. Docent Jeroen Bishesar onderzocht dit met zijn klas, SVU.

Jeroen: “Ik begon met de vraag ‘Weten jullie wat een missie is?’ Elke school heeft een missie, ook die van Ithaka. Dat is een extra gevoel en opdracht die we naast het lesgeven uitvoeren. Die speciale opdracht is misschien wel belangrijker dan de lessen die jullie hebben.”

Vervolgens ging de klas aan de slag om de missie te ontcijferen, wat staat er nou? Elk woordje werd uitgelegd. “Toen stelde ik de vraag of een nieuwe leerling dit zou begrijpen. Het antwoord was overduidelijk 'nee duh meester!'”, aldus Jeroen. “Ik gaf ze de opdracht om de missie te herschrijven en niet alleen door de ogen van een nieuwe leerlingen maar ook hun hun eigen ogen. Wat moet een leerling die op Ithaka zit weten over deze speciale missie? Waarom doen docenten wat ze doen? Dit gingen ze doen!” Zie hieronder het resultaat.

Ook interessant

Ithaka ISK is een van de 15 NUOVO Scholen. En er zijn nu volop vacatures bij veel van deze scholen. Onze Ithaka-collega Melanie vertelt wat het betekent om deel uit te maken van NUOVO Scholen.

Lees verder

De meeste leerlingen op Ithaka spreken geen of een beetje Nederlands. Hoe leer je Nederlands als het niet je moedertaal is? We praten hierover met docente Marije van Weelderen.

Lees verder

Als je op Ithaka komt, wie kom je dan zoal tegen? In deze serie maak je kennis met een aantal van ons. Deze keer stelt Lars zich aan je voor. Hij is sinds januari onze coördinator clubs. Wat dat is? Hij vertelt je er graag meer over.

Lees verder