Onze missie in de taal van de leerling

Op Ithaka hebben we sinds een aantal jaar een pedagogische missie. We waren benieuwd hoe leerlingen de missie zien en ervaren. Docent Jeroen Bishesar onderzocht dit met zijn klas, SVU.

Jeroen: “Ik begon met de vraag ‘Weten jullie wat een missie is?’ Elke school heeft een missie, ook die van Ithaka. Dat is een extra gevoel en opdracht die we naast het lesgeven uitvoeren. Die speciale opdracht is misschien wel belangrijker dan de lessen die jullie hebben.”

Vervolgens ging de klas aan de slag om de missie te ontcijferen, wat staat er nou? Elk woordje werd uitgelegd. “Toen stelde ik de vraag of een nieuwe leerling dit zou begrijpen. Het antwoord was overduidelijk 'nee duh meester!'”, aldus Jeroen. “Ik gaf ze de opdracht om de missie te herschrijven en niet alleen door de ogen van een nieuwe leerlingen maar ook hun hun eigen ogen. Wat moet een leerling die op Ithaka zit weten over deze speciale missie? Waarom doen docenten wat ze doen? Dit gingen ze doen!” Zie hieronder het resultaat.

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Tot en met het schooljaar 2020/2021 verzorgde Iddink de levering van schoolboeken binnen de NUOVO Scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder