Werken bij Ithaka

Onze docenten en medewerkers zijn de motor van ons onderwijs. We werken dan ook graag samen met bevlogen personen met hart voor onze leerlingen en onze kleurrijke school.

Passen we bij elkaar?

We vinden het belangrijk dat mensen zich herkennen in waar we voor staan en zich hiermee willen verbinden.

Je voelt je als een vis in het water in een autonome omgeving

Binnen Ithaka werk je in een team met een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Gewoonten, procedures, organiseerbaarheid, haalbaarheid, vergissingen, ze kunnen ons gemakkelijk van het rechte pad leiden. Je bezint je regelmatig op het handelen van jezelf en van onze school. Je kijkt of keuzes, houding en gedrag wel overeenkomen met wat we nastreven. Je voelt je comfortabel met deze ruimte voor autonoom gedrag en durft hier eigenaarschap voor te nemen. Soms betekent dit ook dat je in gesprek met jezelf of een ander gaat. Bijvoorbeeld wanneer we niet in overeenstemming met onze eigen visie handelen, hoe moeilijk het soms ook is om deze boodschap te horen. De kwaliteit van ons onderwijs is uiteindelijk sterk afhankelijk van wat wij elke dag weer doen en laten zien.

Je bouwt continu aan kleurrijke relaties

Wij geloven in verbinding maken met je klas. Zo creëer je een krachtige en veilige leeromgeving waarin samenwerking, wederzijds vertrouwen en respect centraal staan. Het plaatje is compleet als je daarbij kijkt hoe je iedere leerling op eigen wijze in beweging zet om actief te leren, nieuwsgierig te zijn en zelf en met anderen op onderzoek uit te gaan. Kortom, je weet onderwijs te geven op een levendige, spannende, uitdagende, praktische, betekenisvolle, vakoverstijgende en vooral vraaggerichte wijze.

Je durft eisen aan jezelf en anderen te stellen

Niet alleen de ontwikkeling van je leerlingen, ook je eigen ontwikkeling vind je belangrijk. Dit doe je door je eigen competenties (combinatie van kennis, vaardigheden en houding) te blijven vergroten. Je weet waar je aan wilt werken en welk pad je hierin gaat bewandelen. Je betrekt anderen bij je groei.

Bij Ithaka ISK en dus ook bij NUOVO Scholen

Ithaka is één van de 15 NUOVO-scholen. Samen met deze 15 NUOVO-scholen realiseren en bevorderen we het openbaar voortgezet onderwijs in de regio. We zijn samen verantwoordelijk voor het voortgezet onderwijs aan ruim 12.000 leerlingen!

Als collega van Ithaka maak je niet alleen deel uit van onze school, maar ook van NUOVO Scholen. En dat heeft voordelen! Bij NUOVO stimuleren wij de ontwikkeling van onze collega's. Er is ruimte voor ambities, voor zowel persoonlijke als professionele groei. Wil je meer weten over NUOVO Scholen? Bekijk dan deze pagina.

Vacatures

De groei van onze school kan elk jaar weer anders zijn. We zijn afhankelijk van de instroom van kinderen uit de rest van de wereld. In tijden van groei gaan we de samenwerking via detachering aan.

Als er vacatures zijn, vind je deze op  https://www.werkenbijnuovo.nl/vacatures

Zijn er geen vacatures? We hebben altijd interesse in onderwijstalent. Stuur dan je CV en motivatie naar Gerben Houwer, directeur, e-mail: ghouwer@ithaka-isk.nl.

Stage lopen

Wil je graag je stage bij ons lopen? Op de website van Nuovo Scholen zie je welke stageplekken beschikbaar zijn en kan je solliciteren.