10 maart: Workshopmiddag lesgeven en ondersteuning aan nieuwkomers in het VO

Ons expertisecentrum organiseert 10 maart weer een workshopmiddag voor docenten met nieuwkomers in de klas. Meld je aan en krijg deze middag informatie en handvatten hoe je deze leerlingen in je klas kunt begeleiden.

8/3/2022 update - De inschrijving is inmiddels gesloten. Heb je alsnog interesse of vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de Thessa van Zanten, tzanten@ithaka-isk.nl. Het expertisecentrum van Ithaka heeft een breed aanbod om VO-scholen verder te helpen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kom langs op 10 maart en volg twee workshops van 30 minuten:

  • Kernpartners: hoe kunnen de kernpartners de school/ouders en leerling ondersteunen? Wie zijn de kernpartners. Zij stellen zich voor en zetten aan de hand van een casus kort uiteen wat zij kunnen betekenen.
  • Speeddaten met (huidige en oud-) Ithaka leerlingen. In gesprek met leerlingen over hun verwachtingen en ervaringen rondom de overstap naar een “reguliere” middelbare school.
  • It’s my child: Ouderparticipatie. Hoe versterk je het contact met de ouders en hoe zet je ouders in hun kracht?
  • Vragenuurtje NT2: NT2, tips and tricks in de klas (en wat kan het expertisecentrum betekenen?).

Online aansluiten kan ook! Hierbij volg je alleen de laatst genoemde workshop om 17:00. Dit kan je aangeven bij jouw inschrijving.

Aansluitend kan je napraten met leerlingen en docenten van Ithaka. Wij zorgen voor soep en wat broodjes. Zien wij jullie op 10 maart?!

Programma in het kort:
  • 16:30 Inloop
  • 17:00-18:15 Workshops
  • 18:15-19:00 Napraten (incl. soep en broodjes)

Ook interessant

Op donderdag 30 mei hielpen de leerlingen van klas LVH de ouderen en dieren in Utrecht een handje. Of eigenlijk vele handjes en vooral vele glimlachjes. Een gezamenlijke pilot met Serve the City Utrecht om te onderzoeken wat onze leerlingen kunnen betekenen, welke verbinding ze kunnen maken en wat zij,...

Lees verder

Op Ithaka ontdekken veel leerlingen voor het eerst de Nederlandse taal en het onderwijs in ons land. Ter voorbereiding op de overstap naar een Nederlandstalige school organiseren wij voor onze leerlingen die na de zomer Ithaka verlaten, ieder jaar in april een zogenoemde stage.

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder