Radio M en DUIC op bezoek bij Ithaka

De afgelopen weken werden we vereerd met 2 bezoekjes van de pers.

In beide interviews spraken ze met directeur Gerben Houwer en een docent over de groei van de school en hoe leerlingen van 77 verschillende nationaliteiten op Ithaka worden voorbereid op de Nederlandse samenleving.

Radio M Utrecht

Op 26 februari besteedde Radio M Utrecht (RTV Utrecht) uitgebreid aandacht aan het nieuwkomersonderwijs op Ithaka in het programma 'Utrecht is wakker’. Verslaggever Robert Jan Booij was de hele ochtend live aanwezig op onze vestiging Stroyenborchdreef.

Luister hier de items terug:

Item 1 (rond 7.40)

Item 2 (rond 8.40)

Artikel DUIC (De Utrechtse Internet Courant)

In samenwerking met de gemeente Utrecht verscheen donderdag 7 maart een artikel op DUIC. Lees hier het interview waarin Gerben Houwer samen met Oekraïense Nataliia Rekonvald, docent Engels, toelichten hoe zij op school omgaan met deze diversiteit en hoe ze ervoor zorgen dat kinderen zich op Ithaka thuis en veilig voelen.

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Tot en met het schooljaar 2020/2021 verzorgde Iddink de levering van schoolboeken binnen de NUOVO Scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder