Radio M en DUIC op bezoek bij Ithaka

De afgelopen weken werden we vereerd met 2 bezoekjes van de pers.

In beide interviews spraken ze met directeur Gerben Houwer en een docent over de groei van de school en hoe leerlingen van 77 verschillende nationaliteiten op Ithaka worden voorbereid op de Nederlandse samenleving.

Radio M Utrecht

Op 26 februari besteedde Radio M Utrecht (RTV Utrecht) uitgebreid aandacht aan het nieuwkomersonderwijs op Ithaka in het programma 'Utrecht is wakker’. Verslaggever Robert Jan Booij was de hele ochtend live aanwezig op onze vestiging Stroyenborchdreef.

Luister hier de items terug:

Item 1 (rond 7.40)

Item 2 (rond 8.40)

Artikel DUIC (De Utrechtse Internet Courant)

In samenwerking met de gemeente Utrecht verscheen donderdag 7 maart een artikel op DUIC. Lees hier het interview waarin Gerben Houwer samen met Oekraïense Nataliia Rekonvald, docent Engels, toelichten hoe zij op school omgaan met deze diversiteit en hoe ze ervoor zorgen dat kinderen zich op Ithaka thuis en veilig voelen.

Ook interessant

Op donderdag 30 mei hielpen de leerlingen van klas LVH de ouderen en dieren in Utrecht een handje. Of eigenlijk vele handjes en vooral vele glimlachjes. Een gezamenlijke pilot met Serve the City Utrecht om te onderzoeken wat onze leerlingen kunnen betekenen, welke verbinding ze kunnen maken en wat zij,...

Lees verder

Op Ithaka ontdekken veel leerlingen voor het eerst de Nederlandse taal en het onderwijs in ons land. Ter voorbereiding op de overstap naar een Nederlandstalige school organiseren wij voor onze leerlingen die na de zomer Ithaka verlaten, ieder jaar in april een zogenoemde stage.

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder