Begint je gitaaravontuur op Ithaka?

Hoe vaak denk je wel niet: ik zou wel eens gitaarspelen willen proberen? Onze leerlingen kunnen die wens nu ook werkelijkheid laten worden!

Leerlingen die nieuwsgierig zijn naar gitaarspelen, kunnen terecht in het It's My Child lokaal op La Bohèmedreef. Mamiko, een betrokken ouder, heeft hier een heuse gitaarwerkplaats geopend. Van maandag t/m donderdag kunnen leerlingen terecht om het gitaarspelen te proberen als ze geen les hebben. Een laptop met YouTube tutorials staat binnen handbereik. Mamiko's grootste wens: leerlingen die al gitaar kunnen spelen, helpen beginners om het onder de knie te krijgen.

Behalve de gitaar ter plekke bespelen, kunnen leerlingen ook een gitaar lenen. Bijvoorbeeld als ze deze mee willen nemen naar een les. En het is mogelijk om een gitaar tijdens de kerstvakantie te lenen. Als je dit wilt, loop even langs de gitaarwerkplaats in lokaal 0.19.

Ook interessant

Ithaka ISK is een van de 15 NUOVO Scholen. En er zijn nu volop vacatures bij veel van deze scholen. Onze Ithaka-collega Melanie vertelt wat het betekent om deel uit te maken van NUOVO Scholen.

Lees verder

De meeste leerlingen op Ithaka spreken geen of een beetje Nederlands. Hoe leer je Nederlands als het niet je moedertaal is? We praten hierover met docente Marije van Weelderen.

Lees verder

Als je op Ithaka komt, wie kom je dan zoal tegen? In deze serie maak je kennis met een aantal van ons. Deze keer stelt Lars zich aan je voor. Hij is sinds januari onze coördinator clubs. Wat dat is? Hij vertelt je er graag meer over.

Lees verder