Begint je gitaaravontuur op Ithaka?

Hoe vaak denk je wel niet: ik zou wel eens gitaarspelen willen proberen? Onze leerlingen kunnen die wens nu ook werkelijkheid laten worden!

Leerlingen die nieuwsgierig zijn naar gitaarspelen, kunnen terecht in het It's My Child lokaal op La Bohèmedreef. Mamiko, een betrokken ouder, heeft hier een heuse gitaarwerkplaats geopend. Van maandag t/m donderdag kunnen leerlingen terecht om het gitaarspelen te proberen als ze geen les hebben. Een laptop met YouTube tutorials staat binnen handbereik. Mamiko's grootste wens: leerlingen die al gitaar kunnen spelen, helpen beginners om het onder de knie te krijgen.

Behalve de gitaar ter plekke bespelen, kunnen leerlingen ook een gitaar lenen. Bijvoorbeeld als ze deze mee willen nemen naar een les. En het is mogelijk om een gitaar tijdens de kerstvakantie te lenen. Als je dit wilt, loop even langs de gitaarwerkplaats in lokaal 0.19.

Ook interessant

Op Ithaka ontdekken veel leerlingen voor het eerst de Nederlandse taal en het onderwijs in ons land. Ter voorbereiding op de overstap naar een Nederlandstalige school organiseren wij voor onze leerlingen die na de zomer Ithaka verlaten, ieder jaar in april een zogenoemde stage.

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder