Film leerlingen op Nederlands Film Festival!

Wat zijn we trots! Op 22 september a.s. wordt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht ook een film van Ithaka leerlingen vertoond: 'Keuzevrijheid'.

Op vrijdag 22 september 2023 is het tijd voor hét evenement van het jaar: de Premières Ithaka Film Academie 2023 in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Dit evenement geldt als afsluiter van de Ithaka Film Academie, een speciaal traject van Common Frames waarbij talenten vanuit ISK's onder begeleiding van professionals een film mochten maken die wordt vertoond op het Nederlands Film Festival. Deze editie is extra speciaal, omdat Common Frames voor de vijfde keer deel uitmaakt van het programma.

De film Keuzevrijheid van de Ithaka leerlingen gaat over een Afghaanse jongen die zijn droom om voetballer te worden niet mag volgen van zijn familie.

Het Nederlands FilmFestival wordt elk jaar gezien als het absolute hoogtepunt voor de jongeren en Common Frames. Om jezelf op het grote doek te zien tijdens een van de grootste filmfestivals van Nederland, is een blijvende herinnering. Silvia van der Heiden, Algemeen Directeur van het Nederlands Film Festival (NFF), beaamt de samenwerking: "Voor het Nederlands Film Festival is de belangrijke samenwerking met Common Frames een manier om bij te dragen aan urgente thema's in Nederland zoals integratie. We willen een platform bieden voor alle soorten makers in Nederland. Met de premières van de Ithaka Film Academie ondersteunen we een initiatief dat zich hiervoor inzet en tonen producties van nieuwkomers die verschillende perspectieven en verhalen meebrengen."

Premières Ithaka Film Academie 2023 wordt gepresenteerd door Farbod Moghaddam en is een samenwerking tussen Common Frames, Nederlands Film Festival en Netwerk Filmeducatie. Het project is mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Kinderpostzegels, VSB Fonds, Gemeente Utrecht, Triodos Foundation, Stichting Boschhuysen, Stichting Dioraphte en Vfonds.

Tickets voor de premières zijn vanaf 1 september gratis te bestellen via filmfestival.nl/programma.

Meer informatie over Common Frames en Ithaka Filmt en de Ithaka Film Academie

Ook interessant

Wow, wat hebben de leerlingen van de fotoclub veel geleerd! Een tentoonstelling van hun foto's is te vinden op de La Bohèmedreef. In de video een korte impressie.

Lees verder

Als je op Ithaka komt, wie kom je dan zoal tegen? In deze serie maak je kennis met een aantal van ons. Deze keer stelt Lars zich aan je voor. Hij is sinds januari onze coördinator clubs. Wat dat is? Hij vertelt je er graag meer over.

Lees verder