Film leerlingen op Nederlands Film Festival!

Wat zijn we trots! Op 22 september a.s. wordt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht ook een film van Ithaka leerlingen vertoond: 'Keuzevrijheid'.

Op vrijdag 22 september 2023 is het tijd voor hét evenement van het jaar: de Premières Ithaka Film Academie 2023 in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Dit evenement geldt als afsluiter van de Ithaka Film Academie, een speciaal traject van Common Frames waarbij talenten vanuit ISK's onder begeleiding van professionals een film mochten maken die wordt vertoond op het Nederlands Film Festival. Deze editie is extra speciaal, omdat Common Frames voor de vijfde keer deel uitmaakt van het programma.

De film Keuzevrijheid van de Ithaka leerlingen gaat over een Afghaanse jongen die zijn droom om voetballer te worden niet mag volgen van zijn familie.

Het Nederlands FilmFestival wordt elk jaar gezien als het absolute hoogtepunt voor de jongeren en Common Frames. Om jezelf op het grote doek te zien tijdens een van de grootste filmfestivals van Nederland, is een blijvende herinnering. Silvia van der Heiden, Algemeen Directeur van het Nederlands Film Festival (NFF), beaamt de samenwerking: "Voor het Nederlands Film Festival is de belangrijke samenwerking met Common Frames een manier om bij te dragen aan urgente thema's in Nederland zoals integratie. We willen een platform bieden voor alle soorten makers in Nederland. Met de premières van de Ithaka Film Academie ondersteunen we een initiatief dat zich hiervoor inzet en tonen producties van nieuwkomers die verschillende perspectieven en verhalen meebrengen."

Premières Ithaka Film Academie 2023 wordt gepresenteerd door Farbod Moghaddam en is een samenwerking tussen Common Frames, Nederlands Film Festival en Netwerk Filmeducatie. Het project is mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Kinderpostzegels, VSB Fonds, Gemeente Utrecht, Triodos Foundation, Stichting Boschhuysen, Stichting Dioraphte en Vfonds.

Tickets voor de premières zijn vanaf 1 september gratis te bestellen via filmfestival.nl/programma.

Meer informatie over Common Frames en Ithaka Filmt en de Ithaka Film Academie

Ook interessant

Op Ithaka ontdekken veel leerlingen voor het eerst de Nederlandse taal en het onderwijs in ons land. Ter voorbereiding op de overstap naar een Nederlandstalige school organiseren wij voor onze leerlingen die na de zomer Ithaka verlaten, ieder jaar in april een zogenoemde stage.

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder