It's My Child in vol bedrijf

Door de crisis loopt alles anders, maar It's My Child gooit er gewoon een schepje bovenop met en voor ouders.

Een greep uit de activiteiten voor en door ouders

Alle ambassadeurs hebben sowieso geregeld contact via whatsapp of telefoon met de ouders van IMC, elke ambassadeur heeft zijn eigen groep en elke ambassadeur heeft de afgelopen weken ervaren dat het contact met de ouders veel intensiever is geworden. De groepen ouders bestaan uit ongeveer 150 ouders. Ambassadeurs stellen vragen aan de ouders zoals:

 • Hoe zorg je ervoor dat je kind gezond blijft in deze situatie?
 • Hoe kun je je kind ondersteunen met thuisonderwijs?
 • Hoe zorg je ervoor dat je kind genoeg beweging krijgt?
 • Hoe zorg je ervoor dat je structuur houdt? Zorg je ervoor dat je kind elke dag op de zelfde tijd opstaat en pauzes houd etc.
 • Hoe blijf je op de hoogte van het Corona nieuws?

Ouders delen ervaringen, zorgen, foto’s van studerende kinderen en nieuwsberichten met elkaar. Hierdoor ondersteunen en empoweren ze elkaar.

Nieuwe ouders bereiken

We hebben nu een mobiele telefoon geregeld voor IMC. Hiermee bereiken we nieuwe ouders die we via school en ouders hebben doorgekregen. Zo hebben we met ongeveer 50 nieuwe ouders contact gemaakt.

Ouders bereiken via Sociale media

We hebben meer dan 40 nieuwe actieve ouders bereikt in de afgelopen drie weken.

Wat er nu loopt aan activiteiten

 • Mamiko, een actieve moeder bij IMC, is bezig met een online workshop over het Nederlandse onderwijssysteem.
 • Janine, een andere actieve moeder bij IMC, is bezig met het organiseren van een oudersconferentie over het onderwijssysteem van Ithaka en hoe Ithaka omgaat met deze crisis.
 • Thanaa, ook een actieve moeder bij IMC, heeft een online vergadering geregeld over omgaan met stress tijdens Corona.
 • Verschillende groepen ouders hebben taalles georganiseerd bij Taal Doet Meer, en inmiddels hebben ze zelf aangegeven niet te willen stoppen met de lessen maar om online door te gaan met de lessen.
 • Ouders zonder laptop hebben zelf contact gemaakt met Stichting Leergeld, ouders hebben elkaar in de groep hierover geïnformeerd.
 • Een aantal ouders zijn bezig met Taalmaatje zoeken voor hun kinderen. Taal doet meer heeft hierop een aanbod, waar gebruik van wordt gemaakt.

Ook interessant

Op Ithaka ontdekken veel leerlingen voor het eerst de Nederlandse taal en het onderwijs in ons land. Ter voorbereiding op de overstap naar een Nederlandstalige school organiseren wij voor onze leerlingen die na de zomer Ithaka verlaten, ieder jaar in april een zogenoemde stage.

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder