Ithaka Filmt!

Begin deze maand zijn we begonnen met de filmworkshops van het project 'Ithaka Filmt'.

Samen met professionele filmmakers werken de leerlingen in drie dagen tijd aan hun eigen korte film. Ze doen hierbij alles zelf, van script tot montage!

Begin november hebben klassen op Shkola de filmworkshops gevolgd. Alle 30 instroomklassen op de andere Ithaka locaties volgen de workshop tussen november en februari.

In juni vertonen we de beste films op het grote scherm in de Stadsschouwburg Utrecht!

De workshops worden georganiseerd door Common Frames en veel van de films zijn te zien op hun YouTube kanaal: www.youtube.com/commonframes.

Meer informatie over het project op www.commonframes.nl.

Ook interessant

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder

Wow, wat hebben de leerlingen van de fotoclub veel geleerd! Een tentoonstelling van hun foto's is te vinden op de La Bohèmedreef. In de video een korte impressie.

Lees verder