Ithaka Filmt gaat beginnen!

Vanaf deze week beginnen leerlingen met de filmworkshops. Zo'n 15 instroomklassen mogen mee doen. In drie dagen maken de leerlingen een eigen film!

De leerlingen worden geholpen door professionele filmmakers en mogen werken met grote camera's. Tijdens de workshop doen ze alles zelf met hun groepje: ze bedenken een verhaal, werken met de camera, acteren en monteren de video. Na drie dagen is de film klaar. Common Frames begeleidt het hele project.

Als het mag van de leerlingen en ouders worden de films op het YouTubekanaal van Common Frames gezet, daar staan ook al heel veel films van vorig jaar. De films van vorig jaar en de films van dit jaar zijn hier te bekijken: https://www.youtube.com/c/CommonFrames

Ithaka ISK heeft het project Ithaka Filmt al sinds 2016 op school. Het is mede bedacht door meester Jan van Rossem. Elk jaar mogen veel klassen mee doen. Als het lukt met de corona regels kunnen we in juni 2021 de beste films uit het project laten zien op een heel groot scherm. Dan houden we namelijk het Ithaka Festival, waar we met films en optredens van leerlingen een echt feestje kunnen vieren.

Wil je meer weten over Ithaka Filmt of over Common Frames? Kijk dan op www.commonframes.nl/ithaka-filmt.

Ook interessant

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder

Wow, wat hebben de leerlingen van de fotoclub veel geleerd! Een tentoonstelling van hun foto's is te vinden op de La Bohèmedreef. In de video een korte impressie.

Lees verder