Ithaka Filmt gaat beginnen!

Vanaf deze week beginnen leerlingen met de filmworkshops. Zo'n 15 instroomklassen mogen mee doen. In drie dagen maken de leerlingen een eigen film!

De leerlingen worden geholpen door professionele filmmakers en mogen werken met grote camera's. Tijdens de workshop doen ze alles zelf met hun groepje: ze bedenken een verhaal, werken met de camera, acteren en monteren de video. Na drie dagen is de film klaar. Common Frames begeleidt het hele project.

Als het mag van de leerlingen en ouders worden de films op het YouTubekanaal van Common Frames gezet, daar staan ook al heel veel films van vorig jaar. De films van vorig jaar en de films van dit jaar zijn hier te bekijken: https://www.youtube.com/c/CommonFrames

Ithaka ISK heeft het project Ithaka Filmt al sinds 2016 op school. Het is mede bedacht door meester Jan van Rossem. Elk jaar mogen veel klassen mee doen. Als het lukt met de corona regels kunnen we in juni 2021 de beste films uit het project laten zien op een heel groot scherm. Dan houden we namelijk het Ithaka Festival, waar we met films en optredens van leerlingen een echt feestje kunnen vieren.

Wil je meer weten over Ithaka Filmt of over Common Frames? Kijk dan op www.commonframes.nl/ithaka-filmt.

Ook interessant

Wow, wat hebben de leerlingen van de fotoclub veel geleerd! Een tentoonstelling van hun foto's is te vinden op de La Bohèmedreef. In de video een korte impressie.

Lees verder

Als je op Ithaka komt, wie kom je dan zoal tegen? In deze serie maak je kennis met een aantal van ons. Deze keer stelt Lars zich aan je voor. Hij is sinds januari onze coördinator clubs. Wat dat is? Hij vertelt je er graag meer over.

Lees verder