Kunstbende in de klas!

Dinsdag 8 februari kwam Kunstbende de klas in. Klassen kregen workshops in dans, muziek, fashion en theater. 2 leerlingen vertellen over hun ervaring met de workshop dans.

Amélie, klas SVJ

Dans!
Je kunt het leuk vinden of niet leuk vinden.
Er voor mij was dinsdag 8 februari de dag dat ik merkte dat ik van dansen hield.
Juf Sara heeft ons geleerd hoe te strekken, dansen en ons uit te drukken met dans.
Ze was erg leuk en bracht me echt in een beter humeur, en toen we in de groep dansten, had ik op een podium stond bij een concert.
We dansten als idolen.
In de hoop dat we geen moves zouden missen!
Daarom hou ik van dansen.

Somaya, klas SVJ

Op dinsdag 8 februari kwam een danslerares genaamd Sara. Ze was getalenteerd in hiphop en ze beheerste ook choreografie. Eerst leerde ze ons wat danspasjes op een geweldige muziek. Ten tweede, we verdeelden ons in groepjes. Toen lieten we haar de dans zien. Ik vind de dans geweldig. Maar ik denk niet dat ik ga dansen, want het is niet mijn hobby.

Ook interessant

Op Ithaka ontdekken veel leerlingen voor het eerst de Nederlandse taal en het onderwijs in ons land. Ter voorbereiding op de overstap naar een Nederlandstalige school organiseren wij voor onze leerlingen die na de zomer Ithaka verlaten, ieder jaar in april een zogenoemde stage.

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder