Leerlingen zetten beste beentje voor tijdens Voorleeswedstrijd 2022

Dinsdag 29 maart was een spannende dag. Op Ithaka vonden de voorleeswedstrijden van de V-klassen en de R-klassen plaats. Mehmet en Amelie, 2 enthousiaste leerling-juryleden van de V-voorleeswedstrijd, schreven een mooi verslag.

Zweet, tranen, boeken en actie! De Voorleeswedstrijd was misschien niet zo zwaar maar zeker iets om enthousiast over te worden.

Als de twee juryleden van deze wedstrijd zullen we zeggen dat iedereen het erg goed heeft gedaan. Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering!

Aan het begin van de wedstrijd vulde de kantine zich aan de linker en rechterkant met alle leerlingen van de Stroy. Er was een grote stoel gemaakt voor de lezers.

Vooraan stonden onze prettige presentatoren Juf Kirsten & Juf Eva. Onze jury bestond uit juf Petra & Pascale en wijzelf, Mehmet en Amelie.

En onze winnaar was… Somaya!

Somaya is van winnaar van onze klas SVJ gegaan naar winnaar van de SCHOOL! Vergis je niet, haar poëtische voorlezen was ontzettend goed, maar ook de andere leerlingen hebben goed gelezen.

Deze Voorleeswedstrijd was er één die we nooit zullen vergeten, en we hopen dat het volgend jaar net zo spectaculair zal zijn.

Mehmet en Amelie (klas SVJ)

Ook interessant

Op Ithaka ontdekken veel leerlingen voor het eerst de Nederlandse taal en het onderwijs in ons land. Ter voorbereiding op de overstap naar een Nederlandstalige school organiseren wij voor onze leerlingen die na de zomer Ithaka verlaten, ieder jaar in april een zogenoemde stage.

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder