Ontwikkelingsgericht onderwijs: clubs

Of het nu om houtbewerken, fotografie, muziek, programmeren of voetbal gaat: op Ithaka ISK kunnen leerlingen, ouders van leerlingen of docenten zelf een club starten.

In een club komen leerlingen samen om hun favoriete hobby uit te oefenen. De missie van Ithaka ISK is om leerlingen te begeleiden naar een volwassen bestaan, de clubs zijn daarvoor een middel. “Je ziet al heel snel dat leerlingen zich ontwikkelen als persoon.”

Net zoals op andere Nuovo Scholen geven wij vorm aan ontwikkelingsgericht onderwijs. De clubs op Ithaka zijn hier een mooi voorbeeld van. De 4 pijlers van ontwikkelingsgericht onderwijs zijn hierin herkenbaar: een waarderend leer- en werkklimaat, aantrekkelijk en betekenisvol onderwijs, persoonlijk leiderschap en het kind als uitgangspunt, niet het systeem.

Ook interessant

Wow, wat hebben de leerlingen van de fotoclub veel geleerd! Een tentoonstelling van hun foto's is te vinden op de La Bohèmedreef. In de video een korte impressie.

Lees verder

Als je op Ithaka komt, wie kom je dan zoal tegen? In deze serie maak je kennis met een aantal van ons. Deze keer stelt Lars zich aan je voor. Hij is sinds januari onze coördinator clubs. Wat dat is? Hij vertelt je er graag meer over.

Lees verder