Soha Surour van It's My Child winnaar Bakhuis-Woltersprijs 2021

Soha Surour, oprichtster en directeur van It's My Child, heeft de Bakhuis-Woltersprijs 2022 gewonnen. Deze prijs is bedoeld voor een persoon in de provincie die zich inzet voor de maatschappij en voor vrouwenemancipatie in het bijzonder.

Toen Soha jaren geleden zelf naar Nederlands kwam met haar gezin, merkte ze dat haar kinderen sneller hun plek vonden. Ze maakten zich de taal en gewoontes sneller eigen. Soha ervoer ook hoe organisaties haar vertelden welke problemen ze had en hoe ze dit moest oplossen. Goedbedoeld natuurlijk maar komt iemand zo goed tot zijn recht? Ze besloot It's My Child te starten, een organisatie waar (migranten)ouders bijeen komen en zelf hun thema's en oplossingen bepalen.

Ithaka was de eerste school waar Soha aan de slag ging met It's My Child. Zij en de ambassadeurs van It's My Child vormen op Ithaka inmiddels een bekend gezicht voor vele ouders. We zijn dan ook heel trots op wat ze  de afgelopen jaren heeft bereikt en dat haar werk met deze prijs ook buiten Ithaka erkend wordt.

Gefeliciteerd, Soha en keep up the good work!

Zie de uitzending met de prijsuitreiking op RTV Utrecht

Meer informatie over It's My Child: www.itsmychild.nl

Foto via https://www.provincie-utrecht.nl/actueel/nieuws/nominaties-bakhuis-wolters-prijs-bekend

Ook interessant

Wow, wat hebben de leerlingen van de fotoclub veel geleerd! Een tentoonstelling van hun foto's is te vinden op de La Bohèmedreef. In de video een korte impressie.

Lees verder

Als je op Ithaka komt, wie kom je dan zoal tegen? In deze serie maak je kennis met een aantal van ons. Deze keer stelt Lars zich aan je voor. Hij is sinds januari onze coördinator clubs. Wat dat is? Hij vertelt je er graag meer over.

Lees verder