Soha Surour van It's My Child winnaar Bakhuis-Woltersprijs 2021

Soha Surour, oprichtster en directeur van It's My Child, heeft de Bakhuis-Woltersprijs 2022 gewonnen. Deze prijs is bedoeld voor een persoon in de provincie die zich inzet voor de maatschappij en voor vrouwenemancipatie in het bijzonder.

Toen Soha jaren geleden zelf naar Nederlands kwam met haar gezin, merkte ze dat haar kinderen sneller hun plek vonden. Ze maakten zich de taal en gewoontes sneller eigen. Soha ervoer ook hoe organisaties haar vertelden welke problemen ze had en hoe ze dit moest oplossen. Goedbedoeld natuurlijk maar komt iemand zo goed tot zijn recht? Ze besloot It's My Child te starten, een organisatie waar (migranten)ouders bijeen komen en zelf hun thema's en oplossingen bepalen.

Ithaka was de eerste school waar Soha aan de slag ging met It's My Child. Zij en de ambassadeurs van It's My Child vormen op Ithaka inmiddels een bekend gezicht voor vele ouders. We zijn dan ook heel trots op wat ze  de afgelopen jaren heeft bereikt en dat haar werk met deze prijs ook buiten Ithaka erkend wordt.

Gefeliciteerd, Soha en keep up the good work!

Zie de uitzending met de prijsuitreiking op RTV Utrecht

Meer informatie over It's My Child: www.itsmychild.nl

Foto via https://www.provincie-utrecht.nl/actueel/nieuws/nominaties-bakhuis-wolters-prijs-bekend

Ook interessant

Op Ithaka ontdekken veel leerlingen voor het eerst de Nederlandse taal en het onderwijs in ons land. Ter voorbereiding op de overstap naar een Nederlandstalige school organiseren wij voor onze leerlingen die na de zomer Ithaka verlaten, ieder jaar in april een zogenoemde stage.

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder